Suolistobakteerien muodostuminen on hyvin tärkeää!

Suoliston terve mikrobisto on yksi koiran terveyden peruspilareista. Jos suoliston mikrobisto on riittämätön tai epätasapainossa, terveysongelmia syntyy vääjäämättä. Koiran iho-, turkki- ja ruuansulatusongelmat ja allergiat saavat usein alkunsa suoliston mikrobiston häiriöistä. Sen vuoksi neuvomme aina asiakkaitamme sisällyttämään koiransa ruokavalioon kuivaruokaa täydentäviä “tuorelihapäiviä”, koska tuorelihan perustana oleva pesemätön vihreä pötsi sisältää luonnollisia probiootteja ja prebiootteja.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.png

Farm Food Fresh Menu -koiranruuan prebiootit, hyvät bakteerit ja entsyymit yhdistettynä ainesosien ainutlaatuiseen koostumukseen voivat korvata osan raa’an vihreän pötsin probioottisesta vaikutuksesta.

Prebiootit ovat erityisiä ravintokuituja, jotka eivät liukene vatsahappojen vaikutuksesta eivätkä sula ohutsuolessa. Ne saapuvat siis paksusuoleen sulamattomina. Paksusuolessa ne toimivat suolistobakteerien ravintona. Bakteerien hajottaessa prebiootteja niistä vapautuu terveydelle hyödyllisiä aineita, jotka edistävät suoliston mikrobiston jatkuvaa muodostumista, kasvua ja aktiivisuutta.

Olemme aina tuoneet voimakkaasti esille myös sen tosiseikan, että korkealaatuinen, tuorelihaan perustuva täysruoka on hyvä ja terve tapa ruokkia koiraa.

Suoliston mikrobiston muodostuminen

Kaikkien syntymättömien olentojen tavoin koiranpennuilla ei ennen syntymää ole suoliston mikrobeja. Ensimmäiset bakteerit saadaan syntymän aikana synnytyskanavassa. Syntymänsä jälkeen pennut joutuvat yhä enemmän kosketuksiin emoa ympäröivien bakteerien kanssa. Koska ne juovat emonsa maitoa, vatsan pH (happamuus) on riittävän suuri, jotta nämä bakteerit voivat kulkea vatsan läpi vahingoittumattomina. Suolistoon saapuessaan bakteerit kiinnittyvät suolen seinämiin, ja sen seurauksena suolistoon alkaa muodostua mikrobisto.

Niin kauan kuin pennut juovat maitoa, suoliston mikrobisto sisältää pääosin bifidus-bakteereja. Ne ovat tavattoman arvokkaita, koska nämä “hyvät bakteerit” tuottavat monia happoja, jotka tappavat haitallisia bakteereita.

Kun pennut lopettavat maidonjuonnin, vatsan pH (happamuus) vähenee. Haitalliset bakteerit eivät enää pääse yhtä helposti suolistoon asti. Toisaalta myöskään hyödylliset bakteerit, jotka pääsivät suolistoon maidonjuontivaiheessa, eivät enää pääse sinne. Luonnossa tämä asia korvautuu siten, että pennut syövät vanhempiensa oksentamaa ruokaa. Sen seurauksena suolistossa jatkuu terveen, tasapainossa olevan suolistomikrobiston muodostuminen.

Erityisesti pennuille on tärkeää, että niiden ensimmäinen kiinteä ruoka sisältää ravintoaineita ja tukee lisäksi terveen, tasapainossa olevan suolistomikrobiston muodostumista. Sen vuoksi suosittelemme, että pennuille annetaan emon maidon lisäksi ensimmäisinä viikkoina vain Farm Food Fresh Menu -tuoreruokaa (tarvittaessa yhdistettynä Farm Food No.1 -ruokaan).

Aluksi pennulle kannattaa antaa Naudanliha-täysruokaa, ja pennun ollessa kuuden viikon ikäinen voidaan siirtyä asteittain Pötsi ja sydän -täysruokaan.

Soveltuu kaikkiin elämänvaiheisiin päivittäisenä ruokana tai täydennyksenä.

Kuten aiemmin mainittiin, Farm Food Fresh Menu -sarjan Pötsi ja sydän -täysruoka ja Naudanliha-täysruoka soveltuvat erinomaisesti koirasi päivittäiseksi ruuaksi koiran iästä ja rodusta riippumatta, koska ne sisältävät kaikki tarvittavat ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet. Niitä voidaan käyttää myös kylmäpuristettuun Farm Food HE -täysruokaan sekoitettuna.

Farm Food Fresh Menu -tuoreruokaa ei kuitenkaan tule sekoittaa ekstrudoituihin tai paistettuihin kuivanappuloihin, koska niiden sulavuus on erilainen. Se voisi aiheuttaa tilapäistä vetistä ripulia.

Farm Food HE tuotteet