Miksi emme lisää ruokaan jauhettua luuta kalsiumin tai fosforin lähteenä?

Suuri määrä fosforista saadaan lihasta itsestään, ja vaikka jauhettu luu on kalsiumin lähteenä taloudellisesti edullinen, käytämme epäorgaanisten kalsium- tai fosforikivennäisten yhdistelmää, koska siitä on koirien terveydelle hyötyä niiden koko elinaikana. Tämä varmistaa ruuan kalsium- ja fosforitasapainon, niiden imeytymisen ja niiden biologisen saatavuuden sekä pentujen että täysikasvuisten koirien päivittäisten tarpeiden mukaisesti.

Luun kalsium- ja fosforitasapainoa on aina vaikea määrittää, ja vielä vaikeampaa se on, jos jauhettu luu on sisällytetty ateriaan. Sudet pureskelevat, järsivät ja syövät luita vasta, kun niiden vatsa on taas lähes tyhjä, ja siihen on hyvä syy. Sudet eivät koskaan järsi luita aterian aikana, vaan vasta myöhemmin.

Jotta kalsium voi vapautua luusta, vatsan pH-tason (happamuustason) pitää olla sen verran alhainen, että ruuansulatusnesteet pystyvät liuottamaan kalsiumin luusta. Vain silloin kalsium (ja fosfori) voi imeytyä suolistossa ja olla aineenvaihdunnan käytettävissä.

Kun vatsa on vielä täynnä aterian jäljeltä, vatsan pH-taso on niin korkea, että luun kalsium liukenee vain osittain tai ei lainkaan, jolloin kalsiumin ja fosforin saanti tästä lähteestä on epävarmaa.

Sen vuoksi olemme päättäneet olla käyttämättä jauhettua luuta Farm Food -tuoreruuassa. Loppujen lopuksihan ravinto on tärkein päivittäinen koirasi terveyteen vaikuttava tekijä.

Farm Food Rawhide -luu ja Farm Food Antler (valmistettu luonnollisesti pudonneista saksanhirven sarvista) sopivat silloin tällöin annettaviksi, mutta vain aterian jälkeen.