Siirtyminen kiinteään ruokintaan

“Hyvät suolistobakteerit takaavat hyvän terveyden” on tunnuslause, jota kokemuksemme mukaan on yhä tärkeämpi noudattaa. Suoliston heikko mikro-organismikanta aiheuttaa yhä useammin ripulia ja muita suolisto-ongelmia (ongelma koskee myös muita kuin pentuja). Suoliston mikro-organismien tasapainon katsotaan olevan järkkynyt, kun suolistossa on liian vähän erilaisia bakteerikantoja. Tämän seurauksena ruoka ei sula kunnolla vaan alkaa käydä paksusuolessa aiheuttaen ripulia. Koiran noidankehä on valmis ja sitä on vaikea lopettaa ilman luonnollista lähestymistapaa.

Hyvän terveyden perustana ovat hyvät suolistobakteerit.

Hyvän terveyden ensimmäinen vaatimus on suoliston vakaan mikro-organismikannan kehittyminen. Siksi seuraavat kolme tekijää ovat erityisen tärkeitä!!

  • Pennuilla ei syntyessään ole minkäänlaisia suolistobakteereja.
  • Pentuvaiheen aikana mikro-organismikanta kehittyy ternimaidon kautta saatavien hyvänlaatuisten bakteerien ansiosta.
  • Kaikenlaiset kuivamuonat (kuten Farm Food HE) ovat koostumukseltaan steriilejä, eivätkä ne siksi kehitä suoliston mikro-organismikantaa.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.pngYllä mainittuihin seikkoihin pohjautuen painotammekin, miten tärkeää koiranpentujen lisäruokinnassa on huomioida tarvittavien ravintoaineiden saannin ohella suoliston tasapainoisen mikro-organismikannan kehittäminen.

Hyvän ja vakaan mikro-organismikannan kehittymisen ja ylläpidon kannalta on erittäin tärkeää, että koira saa tiettyjä hyviä bakteereja ruoansulatuksen yhteydessä. Näille bakteereille ei tarvitse altistua päivittäin. Kokemuksemme mukaan koirien mikro-organismikanta pysyy riittävän vakaana niiden altistuessa kasvissyöjien (kanin, lampaan jne.) ulosteille.

Koska koirat ja koiranpennut eivät kuitenkaan ole kosketuksissa edellä mainittuihin, yleisohjeenamme on antaa koiranpennuille ravinnon lisäksi maidonkorviketta, kunnes ne ovat 6 viikon ikäisiä ja voivat syödä ainoastaan tuoretta lihaa.

Yhä useammat koirankasvattajat ovatkin alkaneet noudattaa neuvoamme. Kokemus on osoittanut, että naudanlihasta ja puhdistamattomasta pötsistä valmistetun tuorelihan

Kiinteään ruokintaan siirtyminen 3 vaiheessa

Vaihe 1 – 3 viikosta eteenpäin

Pidä aina raikasta vettä koiranpentujen saatavilla.

Kun koiranpennut ovat 3–4 viikon ikäisiä, voita aloittaa niiden lisäruokinnan. Ruokailun tulee tapahtua vähintään 5 kertaa päivässä. Aloita Farm Food Fresh Beef Complete -ravinnolla, jotta pennut tottuisivat hyviin bakteereihin. Vähennä maidon määrää asteittain lisätessäsi tuoreliharavinnon määrää.

Noin 5 viikon iästä lähtien voit sekoittaa Farm Food Fresh Beef Complete -ravinnon Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete -ravintoon. Sekoittamista varten 400 gramman rasioiden ohella saatavilla on myös käteviä pieniä 110 gramman makkaroita.

Pidä ruokintojen määrä samana, mutta vähennä maidon määrää joka kerta.

Vaihe 2 – 6–8 viikkoa

Kun pennut ovat 6–8 viikon ikäisiä, voit siirtyä hitaasti Farm Food HE -kuivamuonaan.

Tämän vaiheen aikana Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete -ravintoa vähennetään hitaasti ja Food HE -kuivamuonan määrää lisätään. (Ruokinnan tulee yhä tapahtua 5 kertaa päivässä.) Ulostuksen laatu määrää tuorelihan ja Farm Food HE:n osuuden ateriassa. Tarkkaile pentuasi ruokkiaksesi sitä oikein.

Pidä ruokien seuraava suhde mielessä: 50 grammaa Farm Food Fresh -ravintoa vastaa 25 grammaa Farm Food HE -kuivamuonaa.

Vaihe 3 – 8 viikosta eteenpäin

Korvaa 8 viikon iästä keskimäärin 8 kuukauden ikään Farm Food HE -kuivamuona Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete -tuoreliharavinnolla kahtena päivänä viikossa.

Koska Farm Food HE -kuivamuona on tiivistettyä kuivaravintoa (kuten naudanlihasta valmistettu tuorelihamme) voit sekoittaa Farm Food Fresh -ravinnon Farm Food HE -kuivamuonaan ongelmitta. Ruokien suhde on sama: 50 grammaa Farm Food Fresh -ravintoa vastaa 25 grammaa Farm Food HE -kuivamuonaa.

Myöhemmin voit antaa Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete -ravintoa vähintään kerran päivässä, kunnes koirasi on täysikasvuinen (18–24 kuukauden ikäiseksi).

Suoliston mikro-organismikannan ylläpitämiseksi neuvomme pitämään aikuisille koirille viikoittain tuorelihapäivän (Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete).

“Tuorelihapäivä” ylläpitää suoliston mikro-organismikantaa. Voit antaa koirallesi Farm Food Fresh -ravintoa useamminkin.

Farm Food HE tuotteet