Ohjeet Farm Food No.1

Käytä aina puhtaita materiaaleja ja kiehauta pullo ja tutti varmistaaksesi hyvän hygienian.

puppymilk - 12001-Farm-Food-No1-100gr-met-schepje.pngSaadaksesi oikean määrän maitoa sekoita noin 7,5 grammaa Farm Food No. 1 -maidonkorviketta per 25 ml vettä, tai 30 grammaa Farm Food No. 1 -maidonkorviketta per 100 ml vettä. Koska jauhe tiivistyy ajan mittaan, oikea määrä on hyvä punnita aina puntarin avulla.

  • Sekoita jauhe lämpimään veteen (40–50 °C).
  • Anna maidon jäähtyä, kunnes se on ± 38 °C.

Koiran-/kissanpennun päivittäin tarvitsema maitomäärä riippuu sen painosta. Yleisenä sääntönä voidaan päivittäisannoksena soveltaa 15 ml per 100 g pennun painosta koiranpennuille ja 20 ml per 100 g pennun painosta kissanpennuille.

Esimerkiksi 300 grammaa painava koiranpentu tarvitsee keskimäärin 3 x 15 = 45 ml maitoa päivässä ja 80 grammaa painava kissanpentu keskimäärin 0,8 x 20 = 16 ml päivässä.

Ruoki, kunnes pentu on kylläinen, paitsi jos kyseessä on ensimmäinen ruokinta. Ruoki siinä tapauksessa vähemmän, mutta useammin.

Ruokintaohjeet ilman emonmaitoa

Kasvavien nisäkkään pentujen säännöllinen ruokinta on erittäin tärkeää.

Kun emolla ei alun perin ole maitoa, on vaikeaa arvioida, saako koiranpentu äidiltään maitoa. Siksi pentujen ravinnontarve on erittäin tärkeää määritellä ja käyttää lisäravinteena Farm Food No. 1 -maidonkorviketta.

Kannusta nisäkkäiden pentuja aina juomaan emonmaitoa.

Vastasyntyneet, alle viikon ikäiset koiran- ja kissanpennut sekä muut nisäkkäät tulee ruokkia kahden tunnin välein kymmenen kertaa päivässä. Yli 7 päivän ikäisiä pentuja voi ruokkia 2,5 tunnin välein ja 14 päivän iästä alkaen 3 tunnin välein. Yksi tai kaksi yöruokintaa voi jättää väliin.

Ruokintaohjeet kun emonmaito ei ole riittävä

Kun emolla ei ole tarpeeksi maitoa tai kun pesue on suuri, on tärkeätä antaa Farm Food No. 1 -maidonkorviketta imetyksen lisäksi.

Tarpeellisten vasta-aineiden kehittämiseksi on tärkeää, että koiran- ja kissanpennut sekä/tai muut vastasyntyneet pienet nisäkkäät saavat mahdollisimman paljon emonmaitoa etenkin ensimmäisen viikon aikana. Sen vuoksi on tärkeätä kannustaa vastasyntyneitä eläimiä juomaan vuorotellen emonmaitoa.

puppymilk - Family-jack-russel-terrier-iStock-491965775.jpgHelpoin tapa tämän tavoitteen saavuttamiseksi on puolittaa pulveriannos litraa kohden. Siten taataan tarvittava nestemäärä, mutta osa ravintotarpeesta ei vielä tule tyydytettyä. Mikäli pennut eivät juo tarpeeksi (tai eivät ole halukkaita juomaan), ruokintaa Farm Food No. 1 -maidonkorvikkeella voidaan lisätä. Toisen viikon aikana voidaan tarvittaessa siirtyä normaaliin annostukseen.

Helpoin tapa tämän tavoitteen saavuttamiseksi on puolittaa pulveriannos litraa kohden. Siten taataan tarvittava nestemäärä, mutta osa ravintotarpeesta ei vielä tule tyydytettyä. Mikäli pennut eivät juo tarpeeksi (tai eivät ole halukkaita juomaan), ruokintaa Farm Food No. 1 -maidonkorvikkeella voidaan lisätä. Toisen viikon aikana voidaan tarvittaessa siirtyä normaaliin annostukseen.

TÄRKEÄÄ: Tarkkaile pentua ruokinnan aikana! Kaikki nisäkkäiden pennut eivät ole samanlaisia.

Hiero koiran- ja kissanpentujen sekä/tai vastasyntyneiden nisäkkäiden pentujen vatsaa jokaisen ruokinnan jälkeen edistääksesi suoliston toimintaa!

Sopii myös emolle

Raskauden ja imetyksen aikana emo tarvitsee paljon ravintoaineita ja se voikin siksi tavallisen ruokinnan lisäksi juoda Farm Food No. 1 -maidonkorviketta lisäravinnoksi saadakseen lisävoimia ja elvyttääkseen maidontuotantoaan.