Farm Food oli alun perin, ja on edelleen, perheyritys.

Aluksi sitä johti muutaman vuoden ajan insinööri Gerrit de Weerd yhdessä puolisonsa ja silloin vielä kouluikäisten poikiensa kanssa.

1982 – Puhdasta puristettua koiranruokaa

Vuonna 1982 Gerrit de Weerd pyydettiin hänen yleisen, eläinruokiin liittyvän asiantuntemuksensa (niin Alankomaissa kuin sen ulkopuolellakin) perusteella mukaan kehittämään koiranruokaa, jota oli tarkoitus käyttää testiruokana sillä hetkellä markkinoilla olevia koiranruokia selvittävässä tutkimuksessa. Ihmisten syötäväksi kelpaavan alankomaalaisen naudanlihan pohjalta kehitettiin puriste, joka ei sisällä lisäaineita, kuten väriaineita, aromeita, antioksidantteja tms.

Lähtökohtana oli, että ruoan tulee sopia kaikenikäisille ja -kuntoisille koirille. Tämä pohjautuu tietoon, jonka mukaan kaikki luonnossa elävät villit koiraeläimet pennuista vanhoihin yksilöihin syövät tarpeensa mukaan samoja saaliseläimiä – niitä, joita sattuu olemaan saatavilla.

1984 – Farm Food ‘High Energy’

Kun tutkimus saatiin 2 vuoden kuluttua päätökseen, osa kasvattajista halusi erinomaisten tulosten vuoksi jatkaa kaikenikäisille koirille sopivan “all life stage” -koiranruuan käyttöä. Siksi testiruoka päätetään tuoda pienessä mittakaavassa markkinoille nimellä Farm Food HE. Suusta suuhun -mainonta on saanut aikaan yrityksen huomattavan kasvun sitten vuoden 1984.

Koiranruoan koostumus on alusta asti pysynyt periaatteessa muuttumattomana ja saamme tuotteesta edelleen runsaasti positiivista palautetta. Hämmästyttävää kyllä saamme usein kuulla, että Farm Food HE -koiranruokaan siirtymisen jälkeen koira näyttää nuortuvan silmissä ja yleensä Farm Food HE -koiranruokaa syövät koirat elävät pitkälti yli 10-vuotiaiksi. Tietysti Farm Food HE -koiranruokaa on vuosien varrella paranneltu omien kokemustemme sekä tutkimustulosten perusteella, mutta alkuperäinen filosofia “yksi ruoka kaikenrotuisille ja-ikäisille koirille kaikissa olosuhteissa” on säilynyt.

1996  – Farm Food Rawhide

Vuosien varrella syntyi kysyntää purutuotteille, joiden laatu vastaisi Farm Foodin filosofiaa ja joita voisi antaa koiralle Farm Food -koiranruoan rinnalla ilman terveysriskiä. Sopiva tuote löytyi Etelä-Amerikasta, missä vapaana laiduntavien nautojen ihon alla oleva sidekudos työstetään purutuotteiksi. Farm Food Rawhide on puhdas tuote, joka ei taatusti sisällä mitään lisäaineita eikä raskasmetalleja. Tärkeintä tässä purutuotteessa on, että se toimii koiralle hammasharjana. Pureskelun yhteydessä siitä vapautuu kollageenia, joka auttaa vähentämään ja/tai estämään plakin syntymistä.

2001 – Keskittyminen lemmikkiruokamarkkinoille

Vuoteen 2001 saakka Gerrit de Weerd toimi osa-aikaisesti eläinruokaneuvojana sekä Alankomaissa että muissa maissa. Vuonna 2001 hän päätti keskittyä yksinomaan lemmikkiruokamarkkinoihin ja alkoi toimia täysipäiväisesti Farm Food B.V:n johtajana.

2005 – Farm Food No. 1, koiran- ja kissanpentujen maitojauhe

Vuonna 2005 tuotevalikoimaan lisättiin aivan uuden konseptin mukainen tuote. Ihmisten juotavaksi kelpaavasta vuohen täysmaidosta (perinteisesti käytetyn rasvattoman lehmänmaidon sijaan) valmistetaan maitojauhetta. Tuote oli alun perin tarkoitettu vain koiran- ja kissanpennuille, mutta se osoittautui erittäin sopivaksi myös muille pienille nisäkkäille, kuten kaneille, oraville, siileille, chinchilloille, ja hiirille. Farm Food No. 1on ainutlaatuinen tuote ja siksi patentoitu numerolla 1029707.

2008 – Farm Food Fresh, pakastettu täysravinto

Vuonna 2008 Farm Food toi markkinoille oman tuorelihatuotelinjan. Farm Food on aina suositellut antamaan kuivan täysravinnon rinnalla silloin tällöin yhden päivän ajan tuorelihaa (puhdistamattoman mahalaukun muodossa) suoliston bakteerikannan vahvistamiseksi. Ihmisten terveydenhuollossa sanotaan, että “terveys asuu suolistossa” ja sama pätee myös koiriin. Tuorelihatuotteiden tarjonta oli tuolloin hyvin sekalaista ja vaihtelevanlaatuista. Siksi tuntui mielekkäältä kehittää oma tuotelinja.

2011 – Farm Food  Trainers

Farm Food -tiimillä oli pitkään mielessä puhtaista aineista valmistettu koulutuspala, joka olisi myös terveellinen. Kehittämämme Trainers-koulutuspala on puhdasta naudan sydäntä, joka on kuivattu ja leikattu sopivan pieniksi paloiksi. Myös tämä tuote sai erinomaisen vastaanoton niin koirien kuin niiden omistajienkin keskuudessa.

2012 – Farm Food Antlers

Vuonna 2012 tuotevalikoimaamme lisättiin täysin uusi purutuote. Antlers-puruluut ovat saksanhirven pudottamia sarvia. Tuote sopii saumattomasti Farm Food -filosofiaan, joka perustuu luonnossa elävien koiraeläinten elintapoihin. Luonnossa elävät koiraeläimet käyttävät varmasti hirvensarvia purutarpeensa tyydyttämiseen. Lisäksi tämä on erittäin eläinystävällinen tuote, jonka kova rakenne takaa sen, että tuotteesta riittää pureskelun iloa pitkään. Sarvet sahataan erisuuruisiksi paloiksi.

Farm Food B.V. tällä hetkellä

Farm Food oli alun perin, ja on edelleen, perheyritys. Alkuvaiheessa sitä johti muutaman vuoden ajan insinööri Gerrit de Weerd yhdessä puolisonsa ja molempien poikiensa kanssa. Pojat ovat saaneet muutama vuosi sitten opintonsa päätökseen ja molemmat työskentelevät perheen yrityksessä. Yhteensä 14 ihmistä tekee töitä sen eteen, että Farm Food -tuotteet saadaan toimitettua perille Alankomaihin ja koko Eurooppaan koirien ystäville, jotka ajattelevat koiriensa parasta.

Print Friendly, PDF & Email